Общината в Кюстендил ще погасява  8,5  мил. лева невнесени отчисления

...
Общината в Кюстендил ще погасява  8,5  мил. лева невнесени отчисления
Коментари Харесай

Община Кюстендил ще погасява 8,5 млн. лв. отчисления към МОСВ

Общината в Кюстендил ще погасява  8,5  мил. лв. невнесени отчисления към Министерство на околната среда и водите по Закона за ръководство на отпадъците. Това би трябвало да стане в границите на 6 месеца, считано от през днешния ден, съгласно гласувания от съветниците погасителен проект.

Част от тези средства общината може да си върне назад, като ги влага в еконачинания или да закупи сметосъбираща техника.

Сумата е глоба за това, че Община-Кюстендил, дружно с други 5 общини в сдружението „ Рила еко “ - Невестино, Бобов дол, Трекляно, Дупница и Сапарева баня, още не е построила модерна апаратура за преправка и депониране на отпадъците.

Такова хранилище би трябвало да се прави край дупнишкото с. Джерман. Заради непрекъснатите митинги на локалните поданици обаче планът не започва към този момент осма година.

Зам.-кметът по финансите на Общината Надя Каратова:

„ През годините страната не постави никакви старания да помогне на районното съдружие „ Рила еко “, а на моменти и пречеше да имаме хранилище. И най-после ни глобява… Шестмесечен е срокът за погасяване от през днешния ден. Вчера общинският съвет гласоподава погасителен проект – два месеца по двеста, два месеца по триста, един месец четиристотин, като най-после концепцията е да емитираме дълг “

Сумата на един стадий стигнала и до 13 милиона лв., за една част от нея обаче има изминал давностен период. Водиха се и правосъдни каузи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР